donderdag 17 december 2009

Sneeuw!


En niet te weinig. Toen ik vanmorgen de deur uitstapte zag ik tot mijn verbazing een wel heel erg witte wereld om me heen. Er was wat sneeuw uit het straatje weggeschoven en daardoor kon ik toch gewoon wegfietsen met de Quest na enig geslip. Het was een zware rit waarbij ik meerdere keren uit moest stappen. Achteraf had ik de 5km beter met de benenwagen kunnen gaan. Eenmaal bij de Ligfietsgarage, zeker 20 minuten te laat, bleek ik toch de eerste te zijn. Mijn kollega's wonen allemaal verder weg en ik had al gezien dat op alle wegen langzaam rijdend, stilstaand en heen en weer slippend verkeer stond. Even later doken Arjen en Roelf dan toch op ploegend met hun auto's door de hoge laag sneeuw op de parkeerplaats. We verwachtten eigenlijk David niet, die met de Mango uit Assen moest komen. Een uur later dan normaal stond hij er dan toch. Deze week moeten 3 Mango's af, dus dat kwam goed uit.


Na het werk heb ik de stoel die ik gisteren
een afslankbehandeling heb gegeven ingebouwd in de Quest. Het bespaarde gewicht is 600gram: 2100gram van de oude stoel tegenover 1500gram van de behandelde (stoel plus mat). Het schuimmatje is dunner dan de standaard ademende mat. Om nog goed over de neus te kunnen kijken moest ik een en ander veranderen, testen en weer veranderen, tot ik perfekt zat. Ik heb ook een tweede IQ Speed lamp op de romp gezet, ik heb geen lamp in de neus. Over het hoe en waarom hiervan vertel ik wellicht in een latere blogposting meer (ik heb voorlopig onderwerpen genoeg, heh).

We hebben vandaag de overburen van Ziptuning nog even uit de sneeuw geholpen Sinners to the rescue Als dank werden we later onthaald op sneeuwballen :-)

Nu wilde ik ook weleens weten hoe zwaar de Quest eigenlijk is. Ik heb op twee manieren gemeten: met 1 wiel op de digitale personenweegschaal en de andere twee op een verhoginkje dat net zo dik is als de weegschaal. Alle 3 wielen zo wegen en optellen. De andere methode is direkter; de hele Quest optillen en ermee op de weegschaal en dan het eigen gewicht eraf trekken. In beide gevallen kwam ik op 35kg, een nette waarde volgens mij die niet veel standaard Questen zullen halen.


Arjen is gedurende de hele dag af en toe aan het sneeuwruimen geweest, zodat ik de Quest in ieder geval niet naar de straat hoefde duwen terwijl ondertussen sneeuw de voetengaten in stuwde. Onderweg gebeurde dat wel een paar keer. Er waren hier en daar sneeuwduinen opgestoven en daar kwam ik niet doorheen. Het was weer een heel geploeter om thuis te komen. Morgen ga ik echt lopen hoor.


Dit is het lichtbeeld van mijn 2 lampen, niet slecht wat?
De straat was hier door een sneeuwploeg vrijgemaakt, maar het trapte evengoed behoorlijk zwaar en ik gleed alle kanten op. Een kort filmpje in iPhone kwaliteit (dus anders dan men van mij gewend is nogal schokkerig vanuit de hand).

Zo, dat was het weer voor vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten