woensdag 16 december 2009

Een dag op het werk


Wat is mijn werk? Ik maak Mango's.... Mango's groeien gewoonlijk aan bomen in een tropisch land, maar ik heb het natuurlijk over de velomobiel met die naam. Net als de vrucht kan ook de Mango velomobiel verschillende kleuren hebben. Toevallig staat er op het moment een rijtje in de Ligfietsgarage Groningen.

De standaardkleuren van de gelcoat zijn geel, wit en rood. Er zijn veel andere kleuren mogelijk, maar omdat gelcoat niet erg lang te bewaren is, geldt daarvoor een meerprijs.
Dit zijn overigens niet allemaal nieuwe Mango's die op aflevering wachten. De blauwe bijvoorbeeld is van kollega Arjen en er staan nog twee proefrij Mango's voor mensen die 'm graag even uit willen proberen. Vandaag was daar geen animo voor, misschien wel omdat het "gromde". Voorzover ik weet is grommen een Drents woord voor lichte sneeuwval, dus het zijn niet alleen de Inuit die verschillende woorden kennen voor sneeuw. Tegen de avond lag er een mooi laagje sneeuw. Ik ben gek op fietsen met een driftende driewieler in de sneeuw, maar ik had eerst nog een prive klusje gepland. Ik ben namelijk met mijn nieuwe witte Quest behoorlijk aan het grammenjagen geweest en nu was de stoel aan de beurt. Daar kan best wat vanaf, zonder dat de sterkte er
onder lijdt. Arjen heeft nog even meegeholpen met het plakken van een gesloten celschuim matje en het bepalen van de plaatsen van de te zagen gaten. Het resultaat zie je hiernaast. Bovenin zitten de gaten erg dicht bij elkaar en toen we ter plekke op de stoel drukten merkten we dat de stoel te slap zou worden als ik de hele stoel zo zou verzagen. De onderlinge afstand dus maar vergroot. Per gat heb ik slechts ongeveer 3 of 4gram minder gewicht, het vervangen van de Ventisit mat door het veel lichtere gesloten celschuim levert dan ook meer op. Daarmee heb ik tegelijk een betere ventilatie van de rug en ik kan zien wat er onder de stoel ligt zonder hem eerst omhoog te klappen. Ik hou wel van een dergelijke synergie. Het was alweer bijna 20.00 uur voor ik tevreden was en te laat om de stoel nog in te bouwen. Dat ga ik morgen dan maar doen.


M'n Quest was nu nog witter dan wit. Ik heb de sneeuw er toch maar even afgeveegd, want het kan gebeuren dat het door de rijwind in het gezicht geblazen wordt. Op de wegen en fietspaden was uiteraard al druk gestrooid, pretbedervers. Maar geen nood, ik heb eerst een rondje rond het gebouw gemaakt over de inmiddels verlaten parkeerplekken. Haha, de autorijders zullen morgen wel opkijken van de vreemde wielsporen. Een 360graden zat er helaas niet in in de verse sneeuw. De banden sneden er doorheen en de Moiree en Furious Fred banden hebben heel veel grip. Ergens vond ik dat toch wel een beetje jammer....

1 opmerking: